Tartós siker tanácsadás

Tartós siker tanácsadás jelentése

A Tartós siker tanácsadás egy olyan üzleti tanácsadási szolgáltatás, amelynek célja, hogy segítse ügyfeleinket a hosszú távú és fenntartható siker elérésében.

Az alapvetően stratégiai és operatív szempontokra összpontosító tanácsadás fókuszában az ügyfelek tevékenységeinek optimalizálása és a tartós növekedés fenntartása áll, azzal a célkitűzéssel, hogy a vállalkozás hosszú távon hatékonyan működjön és kiemelkedjen a versenytársak közül.

Kinek ajánljuk tartós siker tanácsadásunkat?

A tartós siker tanácsadás ajánlható kis- és közepes vállalkozásoknak, valamint nagyvállalatoknak, akik szeretnék javítani eredményességüket, növelni hatékonyságukat, vagy készen állnak a növekedésre és a piaci részesedésük növelésére. Azoknak az ügyfeleknek is hasznos lehet, akik tapasztalják a piaci kihívásokat és változásokat, és szeretnék fejleszteni üzleti stratégiájukat a sikeres alkalmazkodás érdekében. Mindezt olyan módon, hogy a növekedés kiegyensúlyozott, fenntartható legyen.

Tartós siker tanácsadás folyamata

  1. Folyamataudit: A tartós siker folyamataudit során felmérjük a folyamatok működését és teljesítményét, a folyamatok stabilitását és viszonyát a vízióhoz és misszióhoz, a versenykörnyezetet és a főbb kihívásokat.
  2. Tartós siker stratégia kialakítása: a megbízóval közösen kialakítjuk a tartós siker stratégiát, és megalkotjuk az ahhoz vezető szükséges célokat. Ennek elemei a folyamataudit eredménye alapján változnak, de általában magában foglalhatják a piaci pozicionálást, termékfejlesztést, marketingtervet, működési folyamatok optimalizálását és egyéb kulcsfontosságú területeket.
  3. Tartós siker tanácsadás: A tartós siker tanácsadás az előzetesen kidolgozott célokhoz vezető cselekvési terv végrehajtásának támogatása és felügyelete. A tréningek, workshopok végrehajtása során a folyamatok fejlesztésébvel a hosszú távú fejlődés biztosítása a cél.
  4. Tartós siker tanácsadás értékelése és monitorozása: A szervezetfejlesztés elért eredmények értékelése, a fejlesztések hatékonyságának, eredményességének és fenntarthatóságának vizsgálata.

Tartós siker tanácsadás elemei és sikerfeltételei

A hosszú távú tervezés, vízió, misszió kialakítása, tartós siker stratégia kialakítása elengedhetetlen; de ezek meghatározásában figyelembe kell venni a szervezet lehetőségeit és korlátait, erősségeit és gyengeségeit; illetve a kockázatokat.

Meg kell határozni a szervezet tartós sikerét támogató partnereket: a vevőket és beszállítókat, egyéb érdekelt feleket, az ő igényeiket és elvárásaikat alaposan értékelni kell, és meghatározni a kiegyensúlyozott növekedés megvalósításában a szerepüket, finomhangolva és egyensúlyozva az egyes érdekelt felek igényei között; megcélozva a kölcsönös előnyökön alapuló megközelítést.

Az innovációt, folyamatos fejlesztést, folyamatos képességfejlesztést, folyamatos tanulást, új technológiák integrálásának a képességét kel erősíteni.

Mindehhez megfelelő, a tartós sikert és növekedést támogató folyamatokat kell bevezetni; és ezeknek a megfelelőségét és eredményességét folyamatosan értékelni kell.

Kapcsolódó szolgáltatásaink

Folyamatfejlesztés

Folyamataudit

Szervezetfejlesztési tanácsadás

Hatékonyságnövelési tanácsadás (performance excellence, OPEX)

Tanácsadási szolgáltatásaink listája

AVALEX szolgáltatások

Kapcsolódó bejegyzések

Hatékonyság

Versenyképesség

Termelékenység