ESG tanácsadás

Az ESG jelentése

Az ESG az Environmental (környezeti), Social (társadalmi) és Governance (vállalatvezetés-irányítás) angol szavak rövidítése. ESG – Environmental-Social-Governance – az AVALEX ehhez kínálja ESG tanácsadás szolgáltatását.

Az ESG egy keretrendszer, a hosszú távon tervező és stratégiát választó vállalatok tartópillérének rendszere. A pénzügyi befektetések világában az ilyen cimkével ellátott vállalatok biztosítják az ESG szempontoknak megfelelő stratégiát, víziót, missziót.

Az ESG tanácsadás egy olyan szolgáltatásunk, amely segíti a vállalatokat abban, hogy környezeti, társadalmi és vállalatirányítási szempontból fenntarthatóbbá váljanak. Az ESG tanácsadásunk a következő területeken segítenek a vállalatoknak:

  • Fenntarthatóság – környezetvédelem: a környezeti teljesítményindikátorok kezelése révén a környezeti hatás csökkentése, például a szén-dioxid-kibocsátás csökkentése és a hulladéktermelés hatékonyságjavítása
  • Társadalmi felelősségvállalás: a vállalat törekvésének támogatása abban, hogy pozitív hatással legyen  a cég a társadalomra, például a munkavállalók munkakörülményeinek javítása és vagy a vállalat környezetében lévő közösségek támogatása révén, legen az akár egy óvoda, egyesület, önkormányzat
  • Vállalatirányítás: a hatékonyabb és átláthatóbb működés javítja a megtérülést és a nyereségességet, például a kockázatkezelés és az átláthatóság javítása révén

Kinek ajánljuk az ESG tanácsadás szolgáltatásunkat?

A tanácsadást minden olyan vállalatnak ajánljuk, amely:

  • Szeretné növelni a fenntarthatósági teljesítményét
  • Szeretné javítani a társadalmi felelősségvállalását, ehhez jó és hasznos programokra van szüksége
  • Szeretné erősíteni a vállalatirányítási rendszerét

ESG tanácsadás felépítésének folyamata

Az ESG tanácsadás egy lépésről lépésre zajló folyamat, projekt jellegű megközelítésben lehet az elemeit bevezetni.

ESG folyamataudit, helyzetelemzés

ESG tanácsadónk elemzi a vállalat jelenlegi helyzetét, és javaslatot tesz ez alapján vagy közösen kidolgozza a céggel a fenntarthatósági célokat.

ESG stratégiafejlesztés

Kidolgozzuk partnereink fenntarthatósági stratégiáját. Ez a meglévő erősségeken alapul, figyelembe veszi a soron következő elérhető célokat, és meghatározza hosszú távon, hova tart a vállalat.

ESG implementáció és integráció

Az ESG tanácsadó segít a vállalatnak abban, hogy megvalósítsa a fenntarthatósági stratégiáját. Akcióterv kerül kidolgozásra, amely határidőket és felelőseket rendel a bevezetés szükséges elemeihez. A vállalat elindul a tartós növekedés útján, kidolgozva környezeti, szociális és menedzsment megközelítését.

ESG rendszer fenntartásának megalapozása

Nagyon fontos, hogy az ESG célkitűzések megvalósítása nem egy projektjellegű feladat, hanem be kell épüljön a vállalat DNS -ébe, a vállalati célok részévé kell válnia. Az AVALEX tanácsadói segítenek a vállalatnak abban, hogyan mérje és értékelje a fenntarthatósági teljesítményét, hogyan fejlessze azt folyamatosan, az hogyan álljon össze egy rendszerré, hogyan legyen fenntartható és önjáró.

Az ESG tanácsadás előnye és eredménye

  • Fenntarthatósági teljesítmény javulása: Az ESG tanácsadás segíthet a vállalatnak abban, hogy csökkentse környezeti hatását, javítsa társadalmi felelősségvállalását és erősítse menedzsment rendszerét.
  • Értéknövekedés: A fenntarthatósági szempontok figyelembevétele növeli a vállalat értékelését és megítélését, nő a márkanév súlya, legyen akár az termék, akár vállalatmárkanév.
  • Versenyképesség növekedése: A fenntartható vállalatok versenyelőnyt szerezhetnek a piacon, hiszen elindulnak a tartós siker útján

Kapcsolódó szolgáltatásaink:

Szervezetfejlesztés

Hatékonyságnövelési tanácsadás (performance excellence, OPEX)

Minőségirányítás tanácsadás

Tanácsadási szolgáltatásaink listája

AVALEX szolgáltatások

Kapcsolódó bejegyzések

Kockázatok és lehetőségek kezelése

GRI

MSZ EN ISO 14001:2015 (ISO 14001:2015) Környezetközpontú Irányítási Rendszer (rövidítve KIR)

Lieferkettensorgfaltspflichtengesetz, LkSG

Külső bejegyzés: ESG és az Európai Unió