Üzleti kiválóság modell bevezetése

Üzleti kiválóság modell bevezetése

Üzleti kiválóság modell bevezetés jelentése

Az üzleti kiválóság modellek bevezetése egy stratégiai és strukturált megközelítést kínál vállalkozásoknak, hogy javítsák teljesítményüket, hatékonyságukat és eredményességüket. Ezek a modellek segítenek az üzleti folyamatok optimalizálásában, a belső működés hatékonyságának növelésében és a hosszú távú versenyelőny megszerzésében.

Angolul az Üzleti kiválóság OPEX (OpEx) – operational excellence -nek fordítható.

Kinek ajánljuk az üzleti kiválóság modell bevezetése szolgáltatásunk igénybe vételét?

Cégeknek, ahol:

Új üzleti modellre, új stratégiára, új jövőképre, új küldetésre van szükség

Új üzleti szemléletre van szükség

Hatékonyabb kockázatkezelésre van szükség

Hatékonyabb működésre van szükség

Javítani kell az eredményt, a termelékenységet és a ROI mutatót

 

Üzleti kiválóság modell (OPEX modell) bevezetésének folyamata

OPEX folyamataudit

Az OPEX folyamataudit (kapcsolódó szolgáltatás: folyamataudit), során felmérjük a vállalkozás jelenhelyzetét, a folyamatok működését és teljesítményét, a szervezeti kultúrát, magát a működési modellt, az erősségeket és a gyengeségeket, az érdekelt felek igényeit.

 

OPEX célok és OPEX teljesítménymutatók meghatározása

Ebben a lépésben együttműködünk a vállalkozással annak érdekében, hogy meghatározzuk a kívánt OPEX célokat (akár jövőkép és stratégia szintig is) és a kulcsfontosságú teljesítménymutatókat (OPEX KPI-okat). Ez lehetővé teszi a vállalkozás számára, hogy objektív mércékkel kövesse nyomon és értékelje a fejlődését. Meghatározzuk, hova tartunk és mit akarunk elérni.

Üzleti kiválóság megvalósítása, tanácsadói tevékenység, folyamatok optimalizálása

Az üzleti folyamatok és működési modell elemzése után az üzleti kiválóság tanácsadónk segít azonosítani azokat a területeket, ahol javulásra van szükség. Ezután kidolgozzuk a folyamatok optimalizálásának konkrét lépéseit és intézkedéseit egy intézkedési terv formájában, amelyek célja a hatékonyság és a minőség növelése.

Szükség esetén GAP-elemzést végzünk: megnézzük, hol tarthat az iparágon belül egy kiváló szervezet, és ahhoz képet hol tart

Üzleti kiválóság – megvalósítás, tanácsadás és végrehajtás

A kidolgozott tervek alapján a vállalkozás elkezdi bevezetni az új folyamatokat és eljárásokat. Ez általában egy fokozatos bevezetést jelent, amely lehetővé teszi a dolgozók számára, hogy hozzászokjanak az új módszerekhez és rendszerekhez