Generációváltás menedzsment

Generációváltás menedzsment szolgáltatásunk jelentése

A generációváltás menedzsment szolgáltatásunk során az idősebb vezetők nyugdíjazása vagy távozása során felmerülő kihívásokat kezeljük.

Ez a folyamat lehetővé teszi a vállalkozások számára, hogy sikeresen átadják a vezetést a fiatalabb generációknak, miközben megőrzik és tovább fejlesztik a vállalkozás értékeit, kultúráját és hosszú távú sikereit.

 

Kinek ajánljuk a generációváltás menedzsment szolgáltatásunkat?

Generációváltás menedzsment szolgáltatásunkat vállalkozásoknak ajánljuk, akik az idősebb generációk vezetőinek közelgő nyugdíjazása vagy távozása miatt állnak szemben a generációváltás kihívásaival. Ez a szolgáltatás különösen hasznos lehet családi vállalkozásoknak, közepes és nagyvállalatoknak, valamint olyan szervezeteknek, amelyek hagyományosan stabil és hosszú távú vezetőkkel rendelkeznek.

 

Generációváltás menedzsment folyamata

 

Generációváltást előkészítő folyamataudit

A generációváltást előkészítő folyamataudit (kapcsolódó szolgáltatás: folyamataudit), során felmérjük a vállalkozás jelenhelyzetét, megismerkedünk a vezetőkkel, megértjük a cégstruktúrát, a szervezeti felépítést; megértjük a stratégiát, a folyamatok / eljárások működését, a szervezeti kultúrát, a működési modellt, az erősségeket és a gyengeségeket, a felépített értékeket, a meglévő kompetenciákat; figyelembe véve, hogy cégalapítói átadás vagy a következő generációk utódlása történik.

 

Tehetségmenedzsment és utódlás tervezése, generációváltás menedzsmentje

Ez a fázis a fiatal tehetségek azonosításával és fejlesztésével foglalkozik, akik képesek lehetnek a vezetői szerepekre. Az utódlási tervet kidolgozzuk, figyelembe véve a vállalkozás hosszú távú céljait, a tehetségek képzését és a vezetői pozíciókra való előkészítést. Megtervezzük magát a rendszerfejlesztést, hogy az előző generáció átadhassa tudását a soron következőnek. Megszervezzük a kompetenciaátadást – mindezt annak érdekében, hogy az üzletmenet folytonosságát biztosítani lehessen. Elkészítjük az új működésnek megfelelő munkaköri leírásokat, ami pedig bemenete lesz  következő időszak képzési tervének. Felkészítjük az új tulajdonost a tulajdonosi szerepre.

 

 

Kapcsolódó szolgáltatásaink

Folyamatfejlesztés

Üzleti kiválóság modell bevezetése

Hatékonyságnövelési tanácsadás (performance excellence, OPEX)

 

Tanácsadási szolgáltatásaink listája

AVALEX szolgáltatások

Kapcsolódó bejegyzések

Miért kell külsős tanácsadó?

Tanácsadás

Tulajdonosi és ügyvezetői szerep