Stratégia

Stratégia

A stratégia a működés hosszabb távú terve egy bizonyos cél (általában misszióként megfogalmazva) elérése érdekében. A stratégia megkülönböztethető a taktikától és az azonnali akcióktól, mivel a stratégia a cselekvések és azok végrehajtásához szükséges erőforrások biztosítását időben kiterjedten gondolkodva tervezi meg.

A stratégia definíciója: terv egy hosszú távú vagy átfogó cél elérésére. (Minőségirányítási rendszerek. Alapok és szótár (ISO 9000:2015)

A stratégia fontos szerepet játszik minden olyan szervezet életében, amely hosszú távú célokat szeretne elérni. A stratégia segít a szervezetnek a következőkben:

  • A célok meghatározásában és prioritásuk meghatározásában, azok rövide időszakokra, évekre, de akár több évre (5 éves terv…) való lebontásában – az éves célok visznek közelebb és vezetnek el a straégiához (ami pedig segít a misszió elérésében)
  • Az erőforrásgazdálkodásban: az erőforrások hatékony hosszútávú felhasználásában
  • A lehetőségek kihasználásában és a kihívások kezelésében
  • A szervezet versenyképességének javításában

A stratégia kidolgozása során figyelembe kell venni a szervezet küldetését-misszóját, értékeit és a környezetet. A stratégia tartalmaznia kell egy átfogó képet a szervezetről, a céljairól és az azok eléréséhez szükséges lépésekről.

Kapcsolódó szolgáltatásaink:

Szervezetfejlesztés

Hatékonyságnövelési tanácsadás (performance excellence, OPEX)

Minőségirányítás tanácsadás

Tanácsadási szolgáltatásaink listája

AVALEX szolgáltatások

4 thoughts on “Stratégia”

  1. Visszajelzés: QA-QC-QM – avalex
  2. Visszajelzés: Küldetés - avalex
  3. Visszajelzés: SWOT - avalex
  4. Visszajelzés: SWOT elemzés - avalex

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük