Termék bevezetés (NPI) projektmenedzsmentje

Termék bevezetés (NPI) projektmenedzsmentje szolgáltatásunk jelentése

A termék bevezetés (NPI) projektmenedzsmentje egy olyan szolgáltatás, amelynek célja, hogy segítséget nyújtson a vállalatoknak új termékek sikeres bevezetésében a piacra. Ez a folyamat az új termék fejlesztésétől kezdve a gyártástervezésen és gyártásfejlesztésen át a gyártás felfuttatásig (ramp up), majd annak piacra dobásáig tart, és minden lépésben támogatást nyújt a projekt teljes életciklusán keresztül.

Az NPI folyamat menedzselése révén a vállalatok csökkenthetik a kockázatokat, növelhetik a siker esélyét és biztosíthatják, hogy az új termékek időben és költséghatékonyan piacra kerüljenek.

NPI jelentése

Angolul New Product Introduction (NPI), azaz magyarul új termék bevezetése

Kinek ajánljuk termék bevezetés (NPI) projektmenedzsmentje szolgáltatásunkat?

A termék bevezetés (NPI) projektmenedzsmentje tanácsadást elsősorban a következő célcsoportoknak ajánljuk:

Nagyvállalatok és közepes méretű vállalkozások, amelyek új termékeket fejlesztenek, szeretnék azt megfeleltetni a specifikációknak és a vevői elvárásoknak; és szeretnék hatékonyan bevezetni azokat a piacra, a  megfelelő termékengedélyezési folyamatokat lefolytatva.

Startupok és innovatív vállalkozások, akiknek szükségük van a termékbevezetési folyamat professzionális irányítására és menedzsmentjére.

Termékmenedzsment csapatok, amelyek szeretnék javítani a termékbevezetés hatékonyságát és eredményességét.

Termék bevezetés (NPI) projektmenedzsmentje folyamata

Stratégiai tervezés

Az első lépésben együtt dolgozunk a vállalattal annak érdekében, hogy megértsük az új termék céljait, piaci lehetőségeit és a versenytársakat. Ezenkívül stratégiai tervet készítünk a termék bevezetésére vonatkozóan.

Termékfejlesztés

Ebben a fázisban támogatást nyújtunk a terméktervezésben, a prototípusok kialakításában és a termék tesztelésében. Együttműködünk a vállalat fejlesztési csapatával, hogy biztosítsuk a hatékony és időbeni termékfejlesztést: a termék funkcióinak, jellemzőinek és teljesítményének meghatározását.

Projektmenedzsment

Ez a fázis az NPI projekt teljes körű menedzselését foglalja magában. Hatékony projekttervet készítünk, nyomon követjük a határidőket, felügyeljük a költségvetést és irányítjuk a projektcsapatot a sikeres bevezetés érdekében.

Gyártás előkészítés és gyártás felfuttatása

A fázisban a vállalat felkészül a termék gyártásának megkezdésére. Ez magában foglalja a gyártástechnológia kifejlesztését, a gyártósorok kialakítását és a beszállítók kiválasztását.

Piaci bevezetés

A termék piacra dobásához szükséges tevékenységek koordinálásával segítünk a vállalatnak a termék sikeres bevezetésében. Ez magában foglalja a marketingkampányok tervezését és végrehajtását, az értékesítés felépítését, termékelőnyök bemutatását, stb.

Az NPI projektmenedzsment folyamatának sikeres végrehajtásához a vállalatnak a következők lépésekben segítünk:

    • NPI projekt célok és követelmények meghatározása
    • NPI időkeret és költségvetés kezelése
    • NPI projekt csapat vezetése és coacholása, kompetenciaátadás
    • Projektmenedzsment módszerek és eszközök rendelkezésre bocsátása
    • NPI projekt során felmerülő problémák hatékony kezelése

Kapcsolódó szolgáltatásaink

Folyamataudit

Projektmenedzsment

Üzleti kiválóság tanácsadás 

Tanácsadási szolgáltatásaink listája

AVALEX szolgáltatások