Projektmenedzsment

Projektmenedzsment jelentése

A projektmenedzsment egy olyan stratégiai megközelítés és folyamat, amelynek célja a projektek hatékony kezelése a kezdetektől a befejezésig. A projektmenedzsment szolgáltatásunk révén segítünk a vállalkozásoknak a projektek tervezésében, irányításában és ellenőrzésében, hogy elérjük a kitűzött célokat időben és költséghatékony módon.

Kinek ajánljuk a projektmenedzsment szolgáltatásunkat?

A projektmanagement szolgáltatásunkat különböző méretű és típusú vállalkozásoknak ajánljuk, akik komolyan veszik a projektalapú munkát és szeretnék javítani projektjeik eredményességén.

Projektmenedzsment folyamata

Folyamataudit A projektirányítás folyamatauditja (kapcsolódó szolgáltatás: folyamataudit), során felmérjük a projek jelenhelyzetét, a projekt működését, az erősségeket és a gyengeségeket – képbe kerülünk.

Projekttervezés

A projekttervezés szakaszban kidolgozzuk a projekt tervét, beleértve a projekt célkitűzéseket, határidőket, projekt mérföldköveket, projekt költségvetést, projekterőforrásokat és a projekt csapatának struktúráját. A projekttervezés során azonosítjuk a projektkockázatokat és kialakítjuk a megfelelő stratégiákat a projekt sikeres végrehajtása érdekében.

Projektvezetés

A projektvezetés fázis a projektindítással indul. Létre kell hozni a projektszervezetet, meghatározni és kommunikálni a feladatokat és felelősségeket, létrehozni a projektkommunikáció folyamatát, meghatározni a normális és  a vészhelyzeti folyamatokat, az esetleges eszkaláció módját, formáját.

Projektzárás és értékelés

Projekt előrehaladás, projekteredmények értékelése. Korrekciók és javítások bevezetése, a cél a projekt sikeres lezárása. Sőt, ez nem cél: feladat.

A projektvezető szerepe

A projektvezető fő feladata, hogy biztosítsa és menedzselje a projekt céljainak elérését, a projektfeladatok elvégzését a megadott költségkereten és határidőn belül.

Projektmenedzsment buktatói

A projekteket mindenképpen célszerű tapasztalt projektszervezettel és projektvezetővel végezni. Hogy miért? A projektmenedzsmentnek megvannak azok a nagyon tipikus és sokszor elkövetett hibái, amit csak tapasztalt projektszervezettel lehet elkerülni.

Kapcsolódó szolgáltatásaink:

Folyamatfejlesztés Üzleti kiválóság modell bevezetése Hatékonyságnövelési tanácsadás (performance excellence, OPEX)

Tanácsadási szolgáltatásaink listája

AVALEX szolgáltatások