Társadalmi Felelősségvállalás (CSR)

A CSR jelentése

A társadalmi felelősségvállalás (angolul Corporate Social Responsibility, rövidítése CSR) egy olyan vállalati stratégia, amely a vállalatok által a társadalom számára nyújtott pozitív hozzájárulást célozza meg. A CSR magában foglalhatja a környezetvédelemhez, a társadalmi igazságossághoz, a fogyasztói védelemhez vagy a munkavállalói jóléthez való hozzájárulást.

A CSR előnyei

 • Jobb márkakép: A CSR-t folytató vállalatok általában pozitívabb márkaképpel rendelkeznek a fogyasztók körében.
 • Megnövekedett ügyféllojalitás: A CSR-t folytató vállalatok ügyfelei általában hűségesebbek a márkához.
 • Megnövekedett munkaerőlojalitás: A CSR-t folytató vállalatok általában könnyebben találnak és megtartják a legjobb munkavállalókat.
 • Csökkent kockázat: A CSR-t folytató vállalatok általában kisebb kockázattal szembesülnek a környezeti vagy társadalmi problémákkal kapcsolatban.

Kinek ajánljuk a CSR tanácsadás szolgáltatásunkat?

A CSR minden vállalat számára ajánlott, függetlenül a méretétől vagy iparágától. A CSR tanácsadás igénybe vétele különösen fontos a következő vállalatok számára:

 • Vállalatok, amelyek vevői – termékének fogyasztói érzékenyek a társadalmi, környezeti , CSR kérdésekre
 • Vállalatok, amelyek a közösségi részvételt fontosnak tartják, és ezt az image -üket hangsúlyozzák is
 • Vállalatok, amelyek a fenntarthatóságot fontosnak tartják.

CSR tanácsadás folyamata

A CSR-stratégia kidolgozása és megvalósítása négy lépésben történik:

 1. Folyamataudit és CSR kihívások azonosítás: A vállalatnak először azonosítania kell a társadalmi és környezeti kihívásokat, amelyeket a CSR-stratégiával kezelni kíván. Az AVALEX csapata ezért folyamatauditot végez, melyben átvilágítja a céget, interjúkat készít.
 2. CSR célok meghatározása: A vállalatnak ezután segítünk meghatározni a CSR-stratégia céljait. Ezek a CSR célok lehetnek konkrétak, például a szén-dioxid-kibocsátás csökkentése 10%-kal, vagy tágabbaknak, például a munkavállalói jólét javítása.
 3. CSR cselekvési terv kidolgozása: Az AVALEX és a vállalat ezt követően kidolgozza a CSR cselekvési tervet a CSR célok elérése érdekében. Ez a terv tartalmazza a konkrét tevékenységeket, amelyeket a vállalat végrehajt.
 4. Mérés és értékelés: A vállalatnak végül mérnie és értékelnie kell a CSR-stratégia hatékonyságát. Ez segít a vállalatnak annak biztosításában, hogy a stratégia a kívánt eredményeket éri el.

CSR tanácsadás eredménye

A CSR-stratégia sikere számos tényezőtől függ, beleértve a vállalat elkötelezettségét a CSR iránt, a stratégia megfelelőségét és a CSR intézkedési terv hatékonyságát. A sikeres CSR-stratégia számos pozitív eredményt hozhat a vállalat számára:

Kapcsolódó szolgáltatásaink:

Teljesítménymenedzsment

Üzleti kiválóság modell bevezetése

Szervezetfejlesztés

Hatékonyságnövelési tanácsadás (performance excellence, OPEX)

Tanácsadási szolgáltatásaink listája

AVALEX szolgáltatások