Szervezetfejlesztés workshop

A szervezetfejlesztés workshop szolgáltatásunk a szervezetfejlesztés egy elemével foglalkozik: egyeztetjük, milyen kihívásra keressük a választ, és egy egész napos workshop keretében keresünk közösen megoldást / megoldásokat, az AVALEX csapatának mentorálásával.

A szervezetfejlesztési workshop során gyakorlati megközelítést alkalmazva, működési problémákra keresünk megoldást, de vizsgáljuk, van-e strukturálisan fejlesztendő terület is.

 

A szervezetfejlesztési workshop révén jobb szervezeti hatékonyság és ezáltal jobb vállalati hatékonyság érhető el (nyereségesség…). Valami megmozdul; támogatást adunk a változások elindításában; közös hajóba ültetjük az érintetteket.

Szervezetfejlesztési workshop megoldások, kihívások, megoldandó feladatok

Konfliktusmegoldás

Szervezeti kapcsolatok fejlesztése: a kapcsolat sokrétű, lehet társadalmi kapcsolat; vezetői-beosztotti kapcsolatok, egyéb érdekelt felek kapcsolati elemei.

Szervezeti egységek közötti interakció fejlesztése

Szervezeti egységek közötti kommunikáció fejlesztése

A hierarchikus szervezetből egy belső projektszervezet kialakítása válik szükségessé, egy nagyobb projekt megvalósítása érdekében

Szervezeti együttműködés fejlesztése

Vállalati célok megvalósításának támogatása

Egyéni és csoportcélok kezelése

Csoport számára releváns teljesítménymutatók kidolgozása

Delegálás és feladatkövetés: kihívások, lehetséges megoldások

 

A szervezetfejlesztési workshop lefutása

Szervezetfejlesztési workshop előzetes egyeztetés

Átbeszéljük a megrendelővel, mi a feladat, miért az a feladat, mi az elvárt eredmény, milyen mélységű és beágyazottságú a kihívás.

Szervezetfejlesztési célok kitűzése

A szervezet céljainak megfogalmazása, melyeket a szervezetfejlesztési folyamat során el szeretnének érni– szervezeti stratégia, kultúra és struktúra meghatározása és ennek lebontása, csapatépítés, kommunikáció fejlesztése, eszkaláció meghatározása

Szervezetfejlesztés wokshop

Az előzetesen kidolgozott szervezetfejlesztési intézkedések végrehajtása, amelyek segítségével a szervezet céljai elérhetővé válnak. Ezek lehetnek például tréningek, működési folyamatok átalakítása, szervezeti struktúra módosítása stb.

 

 

Kapcsolódó szolgáltatásaink

Szervezetfejlesztés (teljes körű tanácsadás)

Folyamatfejlesztés

Üzleti kiválóság modell bevezetése

Hatékonyságnövelési tanácsadás (performance excellence, OPEX)

 

Tanácsadási szolgáltatásaink listája

AVALEX szolgáltatások

 

Kapcsolódó bejegyzések

Szervezetfejlesztés

Szervezet hatékonysága

Tulajdonosi és ügyvezetői szerep

Nincs ugrás a fejlődésben