Minőségirányítás tanácsadás

Minőségirányítás tanácsadás jelentése

A minőségirányítás tanácsadás olyan szolgáltatásunk, amelynek célja a vállalatok minőségi folyamatainak optimalizálása és fejlesztése. Ez a folyamat a minőségirányítási rendszerek kidolgozásával, bevezetésével és felülvizsgálatával foglalkozik annak érdekében, hogy a vállalatok hatékonyabbá és versenyképesebbé váljanak a piacon.

Kinek ajánljuk a minőségirányítás tanácsadás szolgáltatásunkat?

A minőségirányítás tanácsadást olyan vállalkozásoknak ajánljuk, akik a minőségi szempontokra nagy hangsúlyt helyeznek és törekednek arra, hogy folyamatosan javítsák és optimalizálják üzleti folyamataikat, megfeleljenek a vevői elvárásoknak; illetve a termékminőségben állandó és magas szintet szeretnének nyújtani.

A minőségirányítás tanácsadás szolgáltatásunk ideális választás lehet azoknak a vállalatoknak, akik az ISO 9001 minőségirányítási szabvány szerint szeretnének működni, vagy akik szeretnék növelni ügyfél elégedettségüket és javítani termékeik vagy szolgáltatásaik minőségét.

Minőségirányítás tanácsadás folyamata

Minőségirányítás folyamataudit

A minőségirányítási folyamataudit (kapcsolódó szolgáltatás: folyamataudit), során felmérjük a minőségirányítás jelenhelyzetét, a minőségirányítás működését, az erősségeket és a gyengeségeket; egyfajta GAP -elemzést csinálunk: minek kell lennie, és mi van. Ez jelenti a minőségirányítási rendszer felülvizsgálatát, a minőségirányítás dokumentumok és egyéb rendszerdokumentumok felülvizsgálatát, a minőségirányítási folyamatok és minőségirányítási eljárások felülvizsgálatát, a szervezeti struktúra és a felelősségi körök áttekintését.

Minőségirányítási stratégia és minőségcélok meghatározása

A minőségcélok megválasztásában a következő elveket kell figyelembe venni: hol kell javulni? milyen mutatókban van szükség fejlesztésre és előrelépésre? A cég vevői mit várnak el a cégtől, mik a következő lépések? megfelelő-e a termékminőség, a folyamatokat sikerül-.e veszteség nélkül működtetni?

Minőségirányítási rendszer fejlesztése és bevezetése

Az egyeztetett feladatok alapján tanácsadói tevékenység végrehajtása, rendszerépítés. Cégünk tanácsadóként projektmenedzseli a feladatot: rendszeres megbeszélések sorozatán javaslatot teszünk a folyamatokra, megvizsgáljuk azt, hogyan kell azt a meglévő folyamatokra szabni; majd amikor a folyamatgazda elfogadja azt, bevezetjük  a folyamatot. A folyamat bevezetése többlépcsős: jóvá kell hagyni azt az eljárást, ami magát a folyamatot szabályozza, illetve a kollégákat képezni kell annak érdekében, hogy a megfelelő ismerettel rendelkezzenek.

Minőségirányítási rendszer elért eredmények visszacsatolása és további feladatok meghatározása (PDCA ciklus)

A bevezetett minőségirányítási rendszer megfelelőségét minőségirányítási audit keretében vizsgáljuk. Segítünk abban, hogy a MIR rendszer korszerű és hatékony legyen; és megfeleljen a szervezet minőségi szintjének, minőségtudatosságának.

Kapcsolódó szolgáltatásaink

Minőségirányítási rendszer bevezetése

Folyamatfejlesztés

Tanácsadási szolgáltatásaink listája

AVALEX szolgáltatások

Kapcsolódó bejegyzések

Minőségirányítás

ISO 9001

QA-QC-QM

Poka-yoke