LEAN

LEAN jelentése

A LEAN egy olyan üzleti módszertan, vállalatszervezési, vállalatirányítási rendszer, amelynek célja a folyamatok hatékonyságának és eredményességének növelése a veszteség minimalizálásával és az értéknövelésre való fókuszálással, hogy a vállalat minél gazdaságosabban állítsa elő a termékeit, nyújtsa szolgáltatásait.

Kinek ajánljuk a LEAN bevezetése szolgáltatásunkat?

A LEAN módszertan bevezetése minden olyan szervezet számára ajánlott, amely javítani szeretné a termelékenységét, a folyamatait és a folyamatainak összhangját, illetve minimalizálni a veszteséget. Az ipari vállalatok, szolgáltató cégek, kis- és középvállalkozások, valamint nonprofit szervezetek egyaránt hasznosítani tudják a LEAN módszertant.

A LEAN bevezetése folyamat lépései

LEAN bevezetés helyzetfelmérő audit: A folyamatok elemzése, azonosítva az értéknövelt és a nem értéknövelt tevékenységeket.

LEAN tanácsadás, coaching

A nem értéknövelt tevékenységek kiszűrése és a folyamatok hatékonyságának javítása, LEAN coaching

Stabilizálás: Az új folyamatok és a változások stabilizálása.

Fejlesztés: Folyamatos fejlesztés és optimalizálás az új folyamatok és rendszerek hatékonyságának javítása érdekében.

 

LEAN lehetőségek, építőelemek

Veszteségcsökkentés

JIT, Kanban

Értékáram elemzés, Value stream mapping

Anyagfolyam optimalizálás

Heijunka – termelés kiegyensúlyozás

5S módszer

Vizuális menedzsment

Dolgozók bevonása

Gemba

Kaizen

SMED

TPM

Nulla hiba koncepció

 

LEAN bevezetés eredménye

A LEAN módszertan alkalmazása eredménye hatékonyabb, gyorsabb és költséghatékonyabb folyamatok, csökkentett veszteség, valamint magasabb ügyfélelvárásokat kielégítő szolgáltatások. A folyamatok hatékonyságának növelése mellett a LEAN módszertan a munkakörülmények javításával, a dolgozói elégedettség növelésével és a munkavégzés minőségének javításával is járhat.

Vissza az AVALEX szolgáltatásokra